MAPA PUNTS DE VENDA | TALLER | RECEPTARI

El Vi de Nous és un licor tradicional de la nostra terra. Tot i que encara se’n fa a moltes llars catalanes, està caient en l’oblit. Volem fer memòria històrica i potenciar la producció i el consum de begudes pròpies.

Aquesta beguda és part d’un projecte més ampli de desenvolupament local del territori. Per això, les matèries primeres són de la màxima proximitat possible. El vi és de la Cooperativa de Maldà i les nous de Bellpuig. El sucre no pot ser de quilòmetre zero, però sí de comerç just. El comprem a la cooperativa Alternativa3.

El fem al nostre propi obrador, el qual és obert a altres projectes i productores. També oferim un taller per aprendre a elaborar-lo fàcilment.

El Vi de Nous és un licor dolç especialment recomanable per endolcir les converses de sobretaula entre amics, familiars i companys.

El seu origen és desconegut. Se’n troben referències a diferents punts del territori Català, sempre com a licor tradicional del que s’hereta la recepta de generació en generació. Per la seva composició, però, ens fa pensar que prové d’un territori on hi  predominava la vinya i a la vegada hi havia suficient aigua per regar els noguers; ja que el vi i les nous verdes en són els seus dos ingredients principals.

Fet artesanalment en obrador propi a Arbeca, el procés d’elaboració es basa en macerar les nous verdes en vi negre (licor amb base de vi). A aquest vi macerat se li afegeix sucre (de comerç just) i aiguardent i es deixa reposar.

El producte resultant serà d’un color vi marronós, amb un gust sorprenent i agradable que recorda a moltes altres begudes però a cap en concret, i amb una graduació de 20º.

Podeu trobar el nostre Vi de Nous a qualsevol dels punts de venda actuals (que es van ampliant setmana rere setmana)

Mapa amb els punts de venda

També podeu fer-vos membres de la Comunitat Corresponsable. I així ajudareu a consolidar la cooperativa i podreu implicar-vos més amb el projecte.

Finalment, també podem quedar un dia al nostre obrador d’Arbeca. I així el veieu