Al nostre territori no hi havia cap obrador compartit. Per això ens vam dotar del nostre propi obrador, amb la inversió de recursos humans i econòmics que quelcom així suposa.

Un cop engegada la producció de vi de nous, vam veure que estàvem infrautilitzant una infraestructura que podia ser una eina clau per a fer viables moltes altres projectes com el nostre i, per tant, per al desenvolupament local del territori. D’aquesta manera neix l’obrador compartit de Ponent.

Projectes interessats: escriuviu-nos a obrador[at]trescadires.cat 

img_1773

En veure l’interès que generava el nostre obrador i les ganes que teníem d’aprendre més sobre la matèria, vam portar a Catalunya per primer cop el Curs d’Obradors Compartits ideat des de la Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià (les més expertes en la matèria) i gràcies a Ponent Coopera.
OBRADORS COOP-02baixa

Arran del curs es va crear un grup de Telegram públic per compartir informacions sobre el tema i posar en contacte productores i obradors compartits. Us hi podeu unir des de t.me/obradorscompartits o cercant “obradors compartits” des del vostre Telegram.

 També hem creat un mapa on anar puntejant les iniciatives en aquest àmbit que anessin sorgint, per així demostrar que és quelcom en creixement i motor de transformació social. El 2021 en vam fer una nova versió, professional, amb codi obert i un grup motor a darrere. I que vol ser el punt de trobada del sector gràcies també a les pestanyes “recursos” i “FAQs” i la vinculació amb el grup de Telegram.

ObradorsCompartits