Tres Cadires va néixer com a cooperativa de treball associat des del seu naixement. Posar les persones i no el capital al centre del projecte n’era una condició bàsica.

Som tres sòcies treballadores fundadores: l’Anna Maria, l’Andreu i el Quim. L’afinitat i moments vitals semblants van ser el catalitzador d’engegar el projecte.

Tres Cadires entenem per tant el foment del cooperativisme i l’economia social i solidària com a eix bàsic del nostre projecte. Per això, vam engegar el 2018 l’ateneu cooperatiu de Ponent, Ponent Coopera, amb quatre entitats més. I som membres de la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya i de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya. A més, som presents al mapa Pam A Pam d’economia solidària i realitzem cada any el Balanç Social. Finalment, sempre treballem pensant en fer xarxa. Un exemple en són els “Entre Totes Lots”, els lots de nadal que fem conjuntament amb altres petites productores, o l’aposta decidida per compartir el nostre obrador.

Aquesta cooperativa és, a més, un projecte col·lectiu més ampli. Des del primer moment hem comptat amb el suport de la comunitat:

  • Participadores: 20 persones ens van deixar 500€ a mode de préstec a un any i mig
  • Tastadores: Desenes de persones van tastar les nostres proves per acabar de perfilar la recepta final.
  • Mecenes: 276 persones van participar en el nostre micromecenatge.
  • Tornalloms: per a les obres de l’obrador i cada mes juny, quan collim les nous, realitzem jornades de treball col·lectives obertes a tothom qui ho vulgui.
  • Comunitat Corresponsable: desenes de persones vinculades de forma anual. En constant creixement.

img_20170616_203914